Ouderportaal

Groep 3

Groep 3 is de groep waar kinderen van een kleuter naar een schoolkind gaan. Dit wordt gedaan door op een speelse en beweeglijke manier te leren lezen en rekenen. 

 

Leren lezen doen we aan de hand van de methode 'Lijn 3'. De methode bestaat uit 12 thema’s die door het schooljaar heen aanbod komen. De thema’s zijn bijvoorbeeld kunst, de ruimte en dieren. In deze methode is er aandacht voor het leren lezen, spellen en vergroten van de woordenschat. In deze methode is er een mogelijkheid om op verschillende niveaus te werken. Zo kan er worden aangesloten bij het niveau van uw kind.  

 

Naast het leren lezen wordt er in groep 3 ook veel aandacht besteed aan rekenen. De kinderen leren met rekenen bijvoorbeeld het splitsen tot en met 10, optellen en aftrekken tot en met 20 en de getallenlijn tot en met 100. De methode die we in de klas gebruiken is ‘Rekenrijk’.   


Het leren schrijven is ook belangrijk in groep 3. Tijdens de schrijflessen oefen wij eerst met de kleine motoriek van de leerling. Daarna wordt er overgegaan naar het leren van de schrijfletters. De methode die hiervoor gebruikt wordt is ‘Schrijven in de basisschool’.  

 

Zoals u ziet, wordt er veel geleerd in groep 3! Dit leren gebeurt op een speelse en beweeglijke manier. Wij werken namelijk vaak met een circuit en doen veel aan bewegend en coöperatief leren. Zo lezen we woorden terwijl we aan het dansen zijn, of gaan we naar buiten en rennen we om op zoek te gaan naar de goede uitkomst bij een som. Zo zijn de kinderen actief bezig en tegelijkertijd aan het leren. In groep 3 wordt er om de overgang van groep 2 naar groep 3 wat kleiner te maken ook nog gespeeld. Zo vindt er drie keer per week hoekenwerk plaats. Tijdens het hoekenwerk mogen kinderen zelf kiezen in welke hoek zij spelen.  Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT